In deze Veertigdagentijd stelt God ons één centrale vraag: “Waar staat uw leven in vergelijking tot waar Ik het hebben wil?” Eeuwenlang hebben grote heiligen — net zo goed als gewone christenen — laten zien dat lichamelijke onthouding, in evenwicht gehouden door meer aandacht voor het geestelijk leven, een van de beste manieren is om op deze vraag antwoord te geven. Als we meer tijd doorbrengen met God en minder met de aangename kanten van het leven dan zullen ook wij Gods stem horen en erachter komen wat Hij van ons wil. Ook wij zullen de zegeningen in bezit nemen die Jezus ons door zijn kruis al heeft gegeven.

Richt uw geest in deze Veertigdagentijd op God. Vergeet nooit dat uw liefdevolle Vader bij u is overal waar u heen gaat. Mag God u zegenen.

U treft voor iedere dag van deze veertigdagentijd een overweging aan. De overweging is telkens gebaseerd op één van de lezingen die het Romeins Missaal aangeeft voor de Eucharistieviering van die dag. Als u niet in de gelegenheid bent om de Eucharistie mee te vieren dan kunt u met behulp van uw bijbel toch de 'Dagelijkse Overweging' van die dag lezen en overwegen.

Aswoensdag e.v. (18 februari - 21 februari)
1e week van de Veertigdagentijd (22 februari - 28 februari)
2e week van de Veertigdagentijd (1 maart - 7 maart)
3e week van de Veertigdagentijd (8 maart - 14 maart)
4e week van de Veertigdagentijd (15 maart - 21 maart)
5e week van de Veertigdagentijd (22 maart - 28 maart)
Goede Week (29 maart - 4 april)
Pasen (5 april)

Bron: de teksten zijn uit het boekje het Woord onder ons,
uitgegeven door Stichting KCV, Helmond
waar ook de teksten in boekvorm te verkrijgen is.